Belangenbehartiging

Hier vind je de belangenbehartigers voor ondernemers in de regio:

Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging

Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW), Westkade 104, 4551 CG Sas van Gent. De BZW is het krachtigste ondernemerscollectief in Zuid-Nederland en het regionale netwerk van VNO-NCW. De grootste bedrijven in Brabant en Zeeland zijn lid van de BZW, maar ook middelgrote en kleinere ondernemingen voelen zich bij ons thuis. Met 3.000 directeuren uit 1.900 bedrijven is de BZW een factor van betekenis in de regionale en landelijke economie. Door de kracht van het collectief krijgt de BZW als belangenbehartiger veel voor elkaar en heeft dan ook veel successen op haar naam. Tegelijk is de vereniging een inspirerende plek voor ontmoeting en samenwerking.

Koninklijke Horeca Nederland

Koninklijke Horeca Nederland, afd. Midden Zeeuws-Vlaanderen, Waterpoortstraat 1, 4553 BG Philippine. Koninklijke Horeca Nederland is de belangenbehartiger van ondernemers in de horecabranche. Er is ook een afdeling Midden Zeeuws-Vlaanderen. Vertegenwoordigers van KHN overleggen geregeld met de gemeente.

Kamer van Koophandel

Kamer van Koophandel (KvK), Buitenruststraat 225, 4337 ER Middelburg U kan bij de Kamer van Koophandel terecht om uw bedrijf in te schrijven in het Handelsregister. Start u een eenmanszaak, vof, cv of maatschap? Vul dan digitaal alvast zo volledig mogelijk uw gegevens in. Een rechtspersoon zoals een bv of stichting kunt u alleen oprichten via de notaris. De notaris schrijft de rechtspersoon voor u in bij de KvK.

ZLTO

ZLTO, Onderwijsboulevard 225 5223 DE ’s-Hertogenbosch (Postbus 100 5201 AC ’s-Hertogenbosch) ZLTO is een vereniging voor ondernemers in de groene ruimte. In Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland vertegenwoordigen ze 16.000 leden, die ze ondersteunen bij het realiseren van een duurzame positie in markt en maatschappij.

MKB Nederland

Koninklijke Vereniging MKB-Nederland...

 • voor een kansrijk ondernemersklimaat!
 • de grootste ondernemersorganisatie van Nederland
 • vertegenwoordigt 120 brancheorganisaties, 250 lokale ondernemersverenigingen en duizenden rechtstreeks aangesloten ondernemers. Samen goed voor ruim 150.000 bedrijven.
 • bestaat sinds 1995, maar haar eerste voorganger is van 1902
 • actief op Europees en landelijk niveau, in steden en regio’s
 • is opgebouwd uit de clusters: zakelijke dienstverlening, detailhandel, zorg en publieke dienstverlening, industrie & bouw en vrije tijd & zakelijke gastvrijheid
 • is sinds 1 september 2009 samen met VNO-NCW gevestigd in de Malietoren in Den Haag
 • werkt verder vanuit 7 regio's

MKB-Nederland kenmerkt zich door:

 • doelgerichte lobby en dienstverlening
 • kennis van de dagelijkse ondernemerspraktijk;
 • een ijzersterk organisatievermogen.

Meer informatie: http://www.mkb.nl/

VEKABO

Bij Vekabo vind je ruim 1.400 verschillende charmante campings en (groeps)accommodaties, in Nederland en daarbuiten. Altijd middenin 't groen.

Meer informatie: https://www.vekabo.nl/

RECRON

RECRON is de brancheorganisatie voor recreatieondernemers in Nederland. Zij verenigen en verbinden ruim 1800 campings, bungalowparken, groepsaccommodaties, buitensportbedrijven (VeBON), dagrecreatieve bedrijven en sauna- en wellnessbedrijven. 86% van de werknemers in de branche is werkzaam bij RECRON-leden. De organisatie RECRON vertegenwoordigt circa 85% van de omzet binnen de recreatiebranche.

Meer informatie: https://www.recron.nl/