Een bedrijf starten

De gemeente Terneuzen heet nieuwe ondernemers van harte welkom. Starters geven een goede impuls aan de lokale en regionale economie. Met deze informatiepagina willen wij u graag ondersteunen. Hier vindt u informatie en links naar instellingen en organisaties die u als startende ondernemer verder kunnen helpen om uw onderneming op te starten in Terneuzen.

Algemene informatie over het starten van een bedrijf is al volop beschikbaar, onder meer via de Kamer van Koophandel en Ondernemersplein.nl. Daarom vindt u op deze pagina vooral relevante informatie voor het starten van een bedrijf in Terneuzen. Het gaat dus vooral om lokale en regionale informatie.

Gemeentelijke bedrijfscontactfunctionaris

De gemeente Terneuzen probeert waar mogelijk startende ondernemers te ondersteunen. Zo heeft de gemeente een bedrijfscontactfunctionaris waar u met al uw vragen terecht kunt. Daarnaast heeft de gemeente een aantal regels opgesteld voor ondernemen binnen haar grenzen. Afhankelijk van uw activiteiten heeft u wellicht een vergunning nodig. Of u uw zich onderneming mag vestigen op de gewenste locatie is vastgelegd in bestemmingsplannen. Deze bestemmingsplannen zijn via de website van de gemeente Terneuzen in te zien. U kunt ook contact opnemen met de bedrijfscontactfunctionaris om te vragen welke vergunningen u nodig heeft en of het bestemmingsplan ruimte biedt voor uw onderneming.


Kamer van Koophandel en Belastingdienst

Op de website van de Kamer van Koophandel, kunt u informatie vinden over het starten van een bedrijf. Landelijke ondernemersinformatie vindt u op het ondernemersplein van de overheid.

Alle relevante belastingzaken staan vermeld in het Handboek Ondernemen. Dit handboek kunt u gratis downloaden van de website www.belastingdienst.nl.

Economische Impuls Zeeland / INVEST IN ZEELAND

Economische Impuls Zeeland is de ontwikkelingsmaatschappij van Zeeland. Het doel van Impuls is het vergroten van de dynamiek van de Zeeuwse economie. Impuls stimuleert en faciliteert (kennis)economische ontwikkelingen in de meest brede zin van het woord.

Wanneer u een bedrijf opstart of bezig bent met het ontwikkelen van een product of idee, komen er veel zaken op u af. Ondersteuning op het gebied van financiering, huisvesting, netwerk en coachingsmogelijkheden is voor veel ondernemers dan ook welkom.

Meer informatie over de diensten die Economische Impuls Zeeland u kan bieden vindt u op www.impulszeeland.nl en www.investinzeeland.nl.