Ligging en bereikbaarheid

Ligging

De gemeente Terneuzen telt circa 55.000 inwoners en is daarmee de grootste gemeente van Zeeland. Steden als Antwerpen, Brugge, Oostende en Gent liggen op een steenworp afstand. De grensstreek biedt oneindige mogelijkheden. Zo biedt het Vlaamse achterland miljoenen extra potentiële klanten en medewerkers. En sinds de komst van de Westerscheldetunnel, een rechtstreekse verbinding tussen Zeeuws-Vlaanderen en Zuidwest-Nederland, zijn verschillende delen van Nederland veel sneller en makkelijker bereikbaar. Dit heeft tot gevolg dat Terneuzen een interessante vestigingsplaats is

(kaartje: Terneuzen centrum)

Bereikbaarheid

Zeeuws-Vlaanderen en de gemeente Terneuzen zijn vanuit de rest van Nederland (Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg) en vanuit België makkelijk te bereiken. Ook zijn er goede verbindingen richting Frankrijk en Duitsland. Er zijn snelle mogelijkheden via de Liefkenshoektunnel en de Kennedytunnel bij Antwerpen.

Antwerpen - Liefkenshoektunnel

De route Rotterdam - Bergen op Zoom - Vlissingen is populair om in Zeeuws-Vlaanderen te komen. Op de A58, enkele kilometers na Bergen op Zoom, is er een snelwegkruising naar Antwerpen (A4). Deze gaat in België over op de A12. Langs deze weg staan bruine richtingborden met de aanduiding "Zeeuws-Vlaanderen". Op deze route komt u door de Liefkenshoektunnel, waar tol betaald moet worden. Deze route is ook zeer geschikt indien u vanuit Duitsland via Limburg of Brabant naar Zeeland reist. Wanneer u uit de richting van Breda komt, kun u een paar kilometer voor de Antwerpse ring afslaan richting "Zelzate" en/of "Brugge" (R2). U blijft deze route aanhouden en komt uiteindelijk ook op A11/N49. Vanaf deze weg, die langs de Nederlandse grens loopt, is de gemeente Terneuzen snel te bereiken. Meer informatie over de tarieven vindt u op de website van de Liefkenshoektunnel.

Antwerpen - Kennedytunnel

Vanaf Breda, Eindhoven/Venlo en Hasselt/Maastricht/Aken kunt u (buiten de spits) de Antwerpse ring volgen richting "Brugge" of "Gent". Vlak na de Kennedytunnel slaat u rechtsaf richting "Brugge". Daarna "Brugge" en "Zelzate" blijven volgen via de Expresweg. Vanaf deze weg, die langs de Nederlandse grens loopt, is de gemeente Terneuzen snel te bereiken.

Westerscheldetunnel

Zeeuws-Vlaanderen is snel en eenvoudig te bereiken via de Westerscheldetunnel. Deze ligt tussen Ellewoutsdijk en Terneuzen. De Westerscheldetunnel is een toltunnel, bestemd voor auto- en vrachtverkeer. De maximumsnelheid is 100 kilometer per uur. Meer informatie over de tarieven vindt u op de website van de Westerscheldetunnel.

Meer informatie:

OV9292
Connexxion
Westerscheldetunnel
Liefkenshoektunnel