OndernemersLABO

 

Verbinden van de drie O’s

De gemeente Terneuzen wil een stap verder gaan en de operationele dienstverlening naar ondernemers optimaliseren. We willen tonen dat we samen trots zijn op onze regio. Daarom werkt de gemeente Terneuzen aan de ontwikkeling van een OndernemersLABO. Een ‘laboratorium’ waarin het werkwoord ondernemen centraal staat. Het verbinden van de drie O’s speelt hierbij een belangrijke rol, dat zijn: Onderwijs, Overheid en Ondernemers. Hieronder enkele initiatieven die we reeds hebben ontplooid op dit gebied.

Gezamenlijke Ondernemerslocatie Zeeuws-Vlaanderen

Een eerste initiatief dat is ontwikkeld onder de paraplu van OndernemersLABO is het oprichten van de Stichting Gezamenlijke Ondernemerslocatie Zeeuws-Vlaanderen, kort GO!Zvl. Go! Zeeuws-Vlaanderen is op 5 februari 2014 feestelijk geopend. Dit initiatief is gestart door Joop van Gijs, Diewertje Dekker en Annie de Braal met ondersteuning van de gemeente Terneuzen. Ondernemen is iets waar passie, durf en doorzettingsvermogen voor nodig is. Toch is het voor startende en reeds gestarte ondernemers fijn, als je niet alles zelf hoeft te ontdekken. Je kunt gebruik maken van de kennis van andere ervaren ondernemers en hierdoor professioneler van start gaan. Kansen dien je immers te benutten en risico's zoveel mogelijk te beperken. Door startende ondernemers een fysiek platform aan te bieden en daar kennis en ervaring te delen rondom aansprekende thema’s, tracht GO!Zvl bij te dragen aan de economische structuur van Zeeuws-Vlaanderen. Lees meer over GO!Zvl op de website.

BizWorld

Al 20 jaar is Jong Management actief in Zeeuws-Vlaanderen. Dit 4e lustrum moet natuurlijk gevierd worden en dat doen zij door een bijdrage te leveren aan de jonge talenten in onze regio. In samenwerking met Jong Ondernemen en hun programma BizWorld willen zij de kinderen in groep 8 in contact brengen met het ondernemerschap. 

Ondernemen leer je door het te doen! Bovendien moet je eraan geroken hebben om te weten hoe het voelt. Jong Ondernemen inspireert en stimuleert jongeren te bouwen aan een ondernemende toekomst. Hier kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. BizWorld is een programma waarbij de leerlingen van groep 8 op speelse wijze kennis maken met het ondernemerschap. Stichting Jong Ondernemen is een non-profit organisatie, opgericht in 1990 op initiatief van ABN AMRO, VNO-NCW en MKB Nederland in nauwe samenwerking met NBA, Kamer van Koophandel en het Ministerie van Economische Zaken.

 De leden van Jong Management zijn enthousiast om aan de slag te gaan als begeleider bij dit programma en zullen hun kennis en ervaring inzetten om de leerlingen te enthousiasmeren voor het ondernemerschap in Zeeuws-Vlaanderen! Jong Management wil zich ook in de toekomst blijven binden aan Jong Ondernemen, om een bijdrage te leveren aan deze jonge talenten. 

Gemeente Terneuzen steunt dit geweldige initiatief om jonge talenten een ondernemende toekomst bieden. Als hoofdsponsor hebben ons voor één jaar verbonden aan het jong ondernemen programma van Jong Management Zeeuws-Vlaanderen in samenwerking met Stichting Jong Ondernemen (www.jongondernemen.nl). Met onze bijdrage kunnen ze deze ondernemers in spe de juiste handvaten bieden in de vorm van extra lesdagen, bedrijfsbezoeken, deelname aan Jong Management bijeenkomsten en media-exposure.

Zomerondernemer

In het project Zomerondernemer starten jongeren tussen 15 en 22 jaar in de zomervakantie een eigen onderneming. Ze worden hierbij ondersteund door de Stichting the New entrepreneur. Het project is door de gemeenten Goes en Terneuzen omarmd en zal in Zeeland voor de tweede keer plaatsvinden in de zomer van 2016. Lees meer over het project Zomerondernemer.