Zomerondernemer

Afgelopen zomer hebben 20 Zeeuwse jongeren deelgenomen zes weken deelgenomen aan het project ZomerOndernemer. Gedurende deze periode is hen veel bijgebracht op het vlak van ondernemen middels trainingen en workshops. Het project werd feestelijk afgesloten met een ondernemersmarkt en de resultaten liegen er niet om: vier deelnemers zijn daadwerkelijk gestart met een eigen onderneming.

Gedreven is het woord dat de deelnemers van het ondernemersproject kan typeren en zo presenteerden zij zich ook bij de feestelijke afsluiting van het project. Trots en vol passie vertelden ze over hun kennismaking met het ondernemerschap en hun plannen voor de toekomst. En niet voor het minste publiek dat  de stands van de jonge ondernemers volbewondering bezocht.

De primaire doelstelling van het project is jongeren kennis laten maken met het ondernemerschap en dat is goed gelukt.

Het was voor de tweede keer dat het project ZomerOndernemer van start ging in Zeeland. Na een korte wervingsperiode waren vele  aanmeldingen waarvan er uiteindelijk 20 deelnemers, in de leeftijd van 15-22 jaar, werden geselecteerd voor deelname. Na zes weken met intensieve trainingen, workshops door regionale organisaties en begeleiding is er een einde gekomen aan het project dat hoogstwaarschijnlijk de volgende zomer van 2017 weer zal worden aangeboden.

Het project ZomerOndernemer is een initiatief van de stichting The new entrepreneur en wordt regionaal aangeboden door een uniek samenwerkingsverband van de hoofdsponsor Rabobank, gemeenten Goes, Terneuzen, Hulst, Borsele, Reimerswaal, Sluis, Schouwen-Duivenland en Vlissingen, Provincie Zeeland, Fonds 21, Impuls Zeeland, Ondernemerscontact Goes, het CCHO en de Kamer van Koophandel Zeeland.

 

Meer informatie

Meer informatie over het project kan je vinden op de website van ZomerOndernemer.