Waarom ondernemen in Terneuzen

Daarom .. ondernemen in Terneuzen!

Terneuzen is de grootste gemeente van Zeeland. Terneuzen ligt in het centrum van Zeeuws-Vlaanderen en telt circa 55.000 inwoners. De ligging van de gemeente is een van de sterke punten: tussen de Westerschelde in het noorden en grenzend aan België in het zuiden. Terneuzen is bovendien strategisch gelegen ten opzichte van steden als Antwerpen, Gent en Rotterdam. Terneuzen is een gemeente met een grote landbouwsector en tegelijkertijd een sterk ontwikkelde industriezone langs het Kanaal van Gent naar Terneuzen. North Sea Port is het 60-kilometer-lange grensoverschrijdende havengebied van Vlissingen in Nederland, via de haven van Terneuzen tot Gent in België. Er zijn prima logistieke verbindingen via het water, de weg en het goederenspoor naar afzetgebieden overal ter wereld.

Bedrijventerreinen

In Terneuzen wordt fors geïnvesteerd in glastuinbouw en biobased economy. Van oudsher zijn chemie, logistiek en maintenance sterk vertegenwoordigd in Terneuzen. Terneuzen heeft ondernemers veel te bieden! Vooral ruimte: betaalbare en representatieve kavels op bedrijventerreinen, bijvoorbeeld in Terneuzen-Zuid (Koegorsstraat) en Handelspoort-Zuid. Maar ook grond op zogenoemde natte bedrijventerreinen: in de haven, met kade.

Ondernemersklimaat

Terneuzen heeft bovendien een sterk midden- en kleinbedrijf. Het Zeeuws-Vlaamse arbeidsethos wordt geroemd: er is tijd om te genieten, maar er wordt keihard gewerkt! Files kennen we hier niet. De Belgische markt ligt binnen handbereik en de goede internationale samenwerking wordt de komende jaren onderstreept door de bouw van een nieuwe sluis in Terneuzen en North Sea Port, het 60-kilometer-lange grensoverschrijdende havengebied. Kortom, er wacht u hier een prima ondernemersklimaat in Terneuzen.

Nieuwsgierig geworden? Onze bedrijfscontactfunctionarissen beantwoorden graag uw vragen.