Winkelstad

Winkelstad

Ondernemers in detailhandel en horeca zijn welkom in Terneuzen

Aantrekkelijk winkelklimaat

Terneuzen is het regionale koopcentrum in Zeeuws-Vlaanderen. Bezoekers waarderen Terneuzen om zijn gevarieerde winkel- en horeca-aanbod. En in Terneuzen is altijd wat te doen! De ondernemersverenigingen in Terneuzen zijn goed georganiseerd. De winkels in Terneuzen mogen elke zondag geopend zijn. In het stadscentrum van Terneuzen zijn de koopzondagen op elke laatste zondag van de maand.

Verzorgingsgebied

Terneuzen is de grootste gemeente in Zeeland en heeft als verzorgingsgebied Zeeuws-Vlaanderen met ruim 100.000 inwoners. Maar ook Vlamingen weten Terneuzen goed te vinden; hier ligt een groot potentieel van 6,3 miljoen bezoekers!

Winkelcentra

Naast een aantrekkelijke binnenstad kent Terneuzen winkelconcentraties in de wijken Othene, Serlippens en Zeldenrust en twee grote winkelcentra in Zuidpolder en Schuttershof. Door de grootte en aantrekkelijkheid van deze twee centra is de reikwijdte groter dan de wijk. Het in het centrum gelegen Schuttershof is volledig overdekt, inclusief parkeren, en complementair aan de binnenstad.

Grootschalige en perifere detailhandel

Terneuzen heeft enkele locaties voor GDV/PDV. Bedrijventerrein Handelspoort is onder meer een groot concentratiegebied aan de rand van het kernwinkelgebied met heel wat autobedrijven. Aan de Kennedylaan is het Kennedy Retail Park, een GDV/PDV locatie met o.a. twee supermarkten (Agriland, Aldi), de Gamma, Jysk, Action etc..

Aantrekkelijk horecaklimaat

Terneuzen kent drie horecaconcentratiegebieden, de Markt, Oud Terneuzen en de Nieuwstraat (Noord). Met een theater en een bioscoop in de binnenstad en de vele evenementen is het uitgaansklimaat gunstig. Dat Terneuzen een aantrekkelijk horecaklimaat heeft, blijkt wel uit de investeringen die in de afgelopen jaren zijn gedaan. Diverse nieuwe horecaondernemers hebben mooie, gedifferentieerde concepten neergezet. Ook in de horeca is er voor elk wat wils. Met een ruim aanbod in de buitenlandse keuken en een kwalitatief goed brasserieniveau is er in het middensegment veel te vinden.